top of page

Véget ért a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósult, 20 koncertből álló, ifjúsági koncertsorozatunk, ahol két programunkat hallhatták, Az Üveghegyen túl és a Debussy 100, Jazz de Lune műsorunkat. 

Köszönjük a csodás helyszíneknek, a közönségnek és az NKA-nak, hogy létrejöhetett ez a programsorozat!

 

nka_2023.png

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával elkészült a pécsi Metronome Jazz Klubban egy kis koncertvideó. Hallgassátok szeretettel!

Az élő koncertek időszakos szüneteltetésére tekintettel úgy gondoltuk, a zenekar tagjaiból összeállt duo - trió - quartet formációkkal egy másik oldalát is megmutatjuk együttesünknek. Ezekben a kis zenei párbeszédekben, beszélgetésekben, gondtalan csevejekben, jobban megismerhetjük zenészeinek különböző arcát, egyéniségét, megmutatva ezzel sok-sok oldalát, különböző zenei metszeteit az FSCO-nak. Nagy János Yancha, a FSCO vezetője hívja párbeszédre a muzsikusokat ezeken a koncerteken. Helyszínnek együttesünk próbatermét választottuk, így még inkább bepillantást nyerhettek a FSCO életébe. A koncerteket a YouTube csatornánkon nézhetitek élőben, minden pénteken 18 órakor.

125949421_798683427643402_12701368661565

Nagy János "Yancha" és a Free Style Chamber Orchestra októbertől egy 16 állomásos koncertsorozatot indít. A koncertsorozat keretén belül két program lesz hallható:

Tavaszi szél

Az együttes célul tűzte ki a magyar népzene és a régi magyar énekek népszerűsítését, megismertetését a fiatal korosztály számára. Célunkat többek közt úgy próbáljuk elérni, hogy olyan dalokat komponálunk, amikkel felhívjuk a figyelmet a magyar népdalokra, a bennük rejlő szépségre, a szövegek el nem évülő tartalmára. A magyar népdalok kincseit élővé kívánjuk tenni a fiatalság számára. Élővé és hatékonnyá, élvén nevelő hatásukkal. Megmutatni szépségüket, mindezt művészi köntösbe öltöztetve. Az énekek jobban lelkünkbe vésődnek, mint a tanult leckék, tanítások. Így az énekek szövegei is bennünk élnek. Az énekek emléke, dallama, szövege életünk végéig elkísér, befolyásol, formál minket.

Jazz de Lune: 

A Jazz de Lune Debussy koncerten a művészek arra vállalkoznak, hogy a Debussy-művek témáit, illetve rövidebb tételeit a dzsessz formanyelvéhez igazítva, sok improvizációval megtűzdelve alakítsák saját zenei egyéniségükhöz. Kreatív, improvizatív megközelítéssel értelmezik a klasszikus témákat, ahogy még soha nem hallottuk ezeket. Stílusuk egyetlen műfajba sem sorolható. Játékuk az improvizációra épül, nehéz nem észrevenni a komoly, megfontolt, de mégiscsak játékos  megközelítést. Akik ismerik az eredeti műveket, hálásak lesznek, mert olyan érzéseket, világokat mutatnak meg a darabokból, amiről még csak nem is sejtették, hogy bennük van. 

Nagy Janos 01.jpg
Free Style Chamber Orch 02_v4 másolat.jp
bottom of page